Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Οι έφηβοι στο Διαδίκτυο

Tα κοινωνικά δίκτυα και το σεξ ήταν για το 2009 τα πιο συχνά θέματα αναζήτησης στο Internet για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών. Οι τρεις κορυφαίες αναζητήσεις του 2009 για νέους κάτω των 18 ετών ήταν, κατά σειρά, το YouTube, το Google και το facebook, όμως στις αμέσως δύο επόμενες θέσεις ήσαν το «πορνό» και το «σεξ», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Symantec που διαθέτει λογισμικό γονικού ελέγχου. Πλέον το ζήτημα θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στους γονείς σε όλο τον κόσμο, καθώς τα παιδιά αποδεικνύεται ότι βλέπουν περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για την ηλικία τους. Στο Top25 των αναζητήσεων των αγοριών βρέθηκαν το 2009 τα κοινωνικά δίκτυα, τα παιγνίδια (games) (δες κι εδώ), τα ψώνια και «η ορολογία των ενηλίκων». Για τα κορίτσια δημοφιλή ήσαν επίσης τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά στο Top25 ήταν πιο έντονη η προτίμηση, σε σχέση με τα αγόρια, για την μουσική, τις κινηματογραφικές ταινίες, τις διασημότητες και τα τηλεοπτικά σόου. Η σύνδεση στο Διαδίκτυο στις ηλικίες 11-13 ετών φτάνει το 52% και χρήση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, για την ίδια ηλικιακή ομάδα, είναι facebook 65%, myspace 61%, twitter 9% .
Στη χώρα μας το 80% των εφήβων έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το 75% των χρηστών είναι αγόρια, παίζουν online παιγνίδια 51/2 ώρες καθημερινά, το 8,5% των εφήβων δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού (δες κι εδώ). Σημεία των καιρών και του …Διαδικτύου ή να πάρουμε τα μέτρα μας στο σπίτι; Μήπως και στην ¨Ψηφιακή τάξη¨, όταν το 70% των μαθητών της α΄τάξης Γυμνασίου μαθαίνουν για το σεξ από το Διαδίκτυο;

Παλαιότερες σχετικές (μου) αναρτήσεις:
Βλάφτει τα παιδιά της «Ψηφιακής τάξης» το Διαδίκτυο;
Με τι ασχολούνται τα παιδιά στο Ίντερνετ;
To Facebook και κακή σχολική επίδοση
Οι Βρετανοί μαθητές θα διδάσκονται το twitter, τα blogs και τη wikipedia στο δημοτικό!
Οι Έλληνες γονείς αγνοούν τρόπους προστασίας των παιδιών στη χρήση του Διαδικτύου
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια γυμνάζουν και κάνουν καλό στην υγεία!

3 σχόλια:

Δημήτρης Αρναούτης Οικονομάκης είπε...

http://elavvyer.blogspot.com/2009/12/lawyer.html

Takis Malkotsis είπε...

Καλησπέρα σας. Αν και είναι λίγο παλιό το άρθρο θα ήθελα να αφήσω το σχόλιό μου. Είμαι 14 ετών(http://nikosictedu.blogspot.com/2011/05/blog.html) και είναι αλήθεια ότι οι συνομίληκοί μου αναζητούν αυτά που προαναφέρατε. Για το γεγονός όμως ότι εμείς οι έφηβοι μαθαίνουμε για το σεξ από το διαδίκτυο και φταίει πιστεύω το σχολείο το οποίο θα έπρεπε να μας εκπαιδεύσει και να μας προφυλάξει σε τέτοιου είδους θέματα. Εννοώ βέβαια την καθιέρωση μαθήματος σεξουαλικής αγωγής από τις πρώτες κιόλας τάξεις. Γενικά το ίντερνετ μπορεί να κρύβει παγίδες και να χρησιμοποιείται από τους εφήβους μόνο για διασκέδαση όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις τις οποίες έχω ανακαλύψει! Και πρέπει να σκεφτούμε και τα προγράμματα γονεικής προστασίας. Καλή σας συνέχεια.!
socratis.blogspot.com

Minh Nguyen είπε...

Địa chỉ giải đáp cho thắc mắc phun thêu lông mày ở hà nội giá rẻ uy tín. Thực hư trong câu chuyện làm đẹp phun lông mày ngang ở đâu đẹp Những bí mật ít người biết về thêu chân mày ngang kiểu hàn quốc hay những điều chị em phụ nữ thắc mắc về phun xăm mí mắt bao nhiêu tiền Cho những ai đang có dự định sử dụng dịch vụ làm đẹp thêu lông mày ở đâu đẹp và tự nhiênphun môi ở đâu đẹp tại hà nội. Có thể bạn chưa biết phun môi ở đâu đẹp tại hà nội hiện đang là dịch vụ hot nhất hiện nay, được nhiều chị em quan tâm.

Μπορεί να ενδιαφέρουν