Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Προγράμματα επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου μικτής μάθησης

Στο πλαίσιο της 1ης περιόδου εφαρμογής επιμορφωτικών προγραμμάτων με το μοντέλο μικτής μάθησης (blended learning) (δες κι εδώ),  θα προηγηθούν, εν είδει πιλοτικής εφαρμογής, 10 επιμορφωτικά προγράμματα με έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου 2013. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα πιλοτικά επιμορφωτικά προγράμματα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης από τις  25/06/2013 έως 1/9/2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr/mis, με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες ΤΠΕ Α΄ Επιπέδου (εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20) και υπηρετούν και ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη σε σχολεία της προβλεπόμενης περιοχής προέλευσης των επιμορφούμενων, όπως αυτή ορίζεται για κάθε επιμορφωτικό πρόγραμμα.
Περισσότερα εδώ.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων 2013

 Ολοκληρώθηκε ο 6ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων (6ος ΔΕΕΙ), που διοργάνωσε η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 665 ιστότοποι Νηπιαγωγίων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών. Η επιτροπή του 6ου ΔΕΕΙ, με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσε ότι μεγάλος αριθμός των υποψηφιοτήτων παρουσίασε εξαιρετική ποιότητα, όπως επιβεβαιώθηκε και από την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε. Για αυτό το λόγο αποφάσισε να δώσει ειδικό έπαινο, σε όσους συγκέντρωσαν βαθμολογία >=50, που αντιστοιχεί περίπου στο 10% των καλύτερων ιστότοπων σε κάθε κατηγορία. Υπενθυμίζουμε ότι η τελική βαθμολογία για κάθε ιστότοπο προέκυψε ως μέσος όρος (Μ.Ο.) αφού αφαιρέθηκε η υψηλότερη και η χαμηλότερη βαθμολογία από τις έξι κρίσεις που είχε. Η επιτροπή του διαγωνισμού εξασφάλισε από ένα tablet που θα δοθεί στους ιστότοπους που έχουν κατακτήσει το 1ο Βραβείο σε κάθε κατηγορία και ένα επιπλέον tablet, το οποίο θα κληρωθεί στους αξιολογητές του διαγωνισμού. Για τα αποτελέσματα δείτε εδώ  και εδώ.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Το μεγάλο ψηφιακό φακέλωμα!


Ψηφιακό φακέλωμα; Ναι! Κάθε φορά που παίρνετε κάποιον τηλέφωνο ή σερφάρετε στο Διαδίκτυο, αφήνετε πίσω σας ίχνη – όπως ακριβώς κάνετε όταν περπατάτε σε λασπωμένο έδαφος ή πιάνετε το πόμολο μιας πόρτας. Τα αποτυπώματα εδώ είναι ψηφιακά, αρκούν όμως για να αποκαλύψουν (σε κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρείες ή χάκερ) όλες τις κινήσεις, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις σας. Η αποκάλυψη ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αμερικανών πελατών της εταιρείας Verizon Communications και, παράλληλα, υποκλέπτει τις ψηφιακές επικοινωνίες χρηστών εννέα μεγάλων εταιρειών του Διαδικτύου, καταδεικνύει πόσο έκθετα είναι τα προσωπικά μας δεδομένα στην ψηφιακή εποχή – σε τέτοιο βαθμό που ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο οργουελικός Μεγάλος Αδελφός μοιάζει με… αρσακειάδα μπροστά στις πρακτικές που μετέρχονται οι μυστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, αλλά και αλλού. Οπως αποκαλύφθηκε, ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος Verizon παραδίδει στην NSA τα λεγόμενα μεταδεδομένα (metadata), δηλαδή τις πληροφορίες που αφορούν στις τηλεφωνικές κλήσεις των πελατών της. Η πρακτική αυτή φέρει την έγκριση του Δικαστηρίου Εποπτείας Εξωτερικών Πληροφοριών (Foreign Intelligence Surveillance Court) των ΗΠΑ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Guardian» η οποία αποκάλυψε το απόρρητο έγγραφο της επίμαχης δικαστικής εντολής. Η αυθεντικότητα του εγγράφου επιβεβαιώθηκε από την Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας. Ωστόσο, η NSA και το FBI φαίνεται ότι έχουν απλώσει ένα ακόμη πιο ευρύ δίχτυ παρακολούθησης: η αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post» αποκάλυψε την ύπαρξη ενός μυστικού προγράμματος με την κωδική ονομασία PRISM (Πρίσμα), το οποίο δίνει στην αμερικανική κυβέρνηση πρόσβαση σε email, έγγραφα, ηχητικά αρχεία, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα δεδομένα τα οποία οι χρήστες παράγουν και διακινούν μέσω των πιο γνωστών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου στον κόσμο: της Apple, της Google, της Microsoft, της Yahoo!, του facebook, του Skype (ιδιοκτησίας Microsoft), του YouTube (ιδιοκτησίας Google), της AOL και της Paltalk.Σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν, η Apple, το facebook, η Google, η Microsoft και η Yahoo! υποστήριξαν ότι παρέχουν στην κυβέρνηση μόνο τα δεδομένα των χρηστών τους που επιβάλλει η νομοθεσία. Αλλά και η αμερικανική κυβέρνηση (δες εδώ) υπερασπίζεται τέτοιες πρακτικές "για λόγους εθνικής ασφαλείας".
Περισσότερα εδώ, εδώ.
10-6-2013 Πρώην εργαζόμενος στη CIA αποκάλυψε το «φακέλωμα» εκατομμυρίων πολιτών (δες εδώ, εδώ)
15-6-2013 Στοιχεία για 19 000 λογαριασμούς έδωσε στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ το fb κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 (εδώ).
Μπορεί να ενδιαφέρουν