Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΕΕ vs Google ...

Η μηχανή αναζήτησης Google στο εδώλιο...Επειτα από έρευνα πέντε ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τον κολοσσό της Google ότι εξαπατά καταναλωτές και ανταγωνιστές, διαστρεβλώνοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Διαδίκτυο προς όφελος των δικών της υπηρεσιών αγορών, Google Shopping (περισσότερα εδώ). Να σχολιάσω, ναι μεν αλλά, πώς αλλιώς εγώ και εκατομμύρια άλλοι χρήστες θα είχαμε πρόσβαση στην πληροφορία δωρεάν και από παντού; Kαι η μηχανή αναζήτησης Lykos  (σήμερα είναι στο 0.02%...) μαζί με την AltaVista (παρελθόν πλέον...) προ 15ετίας και βάλε σχεδόν μονοπωλούσαν την "αγορά" ...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Windows 1.0

Τα Windows 1.0 ήταν ένα γραφικό περιβάλλον λειτουργίας 16-bit , που κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 1985, από την Microsoft. Ήταν η πρώτη προσπάθεια της Microsoft να εφαρμόσει μία multitasking γραφική διεπαφή χρήστη-λειτουργικού περιβάλλοντος που βασίζονται στην πλατφόρμα του υπολογιστή. Τα Windows 1.0 χρησιμοποιούσαν ως βάση το λειτουργικό σύστημα MS-DOS (περισσότερα εδώ.). Τα Windows 2.0 ήταν ο διάδοχος των Windows 1.0 καθώς ήταν βασισμένο σε αυτό και έπεται η συνέχεια... Σήμερα είμαστε στα Windows 10!

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Εξαρτημένος από το Διαδίκτυο ένας στους πέντε μαθητές

Συμπτώματα εξάρτησης από το Διαδίκτυο εμφανίζει ένας στους επτά μαθητές ηλικίας 15 ετών (14,1%), σε σχεδόν ίδια ποσοστά τα αγόρια (13,9%) και τα κορίτσια (14,4%) συμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ).Σύμφωνα με την έρευνα περισσότεροι από τους μισούς έφηβους στην Ελλάδα, ηλικίας από 11 έως 15 ετών, (το 54,5%), περνούν κατά μέσο όρο τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα μπροστά σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή με οθόνη (τηλεόραση, υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο κ.α.), τα αγόρια, μάλιστα, σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό (60,3%) από ό,τι τα κορίτσια (48,7%).Οι 15χρονοι αναφέρουν ενασχόληση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλη συσκευή για ενημέρωση, κοινωνική δικτύωση κλπ., τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα, σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό από τους μαθητές μικρότερης ηλικίας (57% οι 15χρονοι, 49% οι 13χρονοι και 24% οι 11χρονοι). Οι 13χρονοι αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό (44%) ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια σε σύγκριση, τόσο με τους μικρότερους (28%), όσο και με τους μεγαλύτερους έφηβους (36%).Παράλληλα, εντείνεται η ενασχόληση των 15χρονων με τον κάθε είδους τζόγο. Δύο στους πέντε (43,5%) έχουν στοιχηματίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό τα αγόρια (68%) από ό,τι τα κορίτσια (21%), ενώ ποσοστό 13,8% ανέφεραν ότι έχουν στοιχηματίσει περισσότερες από 20 φορές στη ζωή τους. Το 8,5% αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο στοιχημάτισαν τουλάχιστον 20 φορές. Περισσότερα εδώ και εδώ.
Μπορεί να ενδιαφέρουν